Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Heavy Rhymes



Ειναι ενα ζητημα που αφορα και τον χωρο του Hardcore αλλα και τον ευρυτερο της Metal/Rock σκηνης.Η συνυπαρξη της heavy κιθαρας με τις ριμες του hip hop,ας το δουμε λιγο βαθυτερα.
Η πρωτη ισως φορα που συνεβη αυτο το φονικο υβριδιο ηταν στα μεσα των 80's(πιο συγκεκριμενα το 1986)οταν το Hip Hop συγκροτημα των Run DMC κατα τη διαρκεια των ηχογραφησεων του Raising Hell με τη βοηθεια του παραγωγου τους(και υπευθυνο σε μεγαλο βαθμο για το συνδυασμο αυτο)Rick Rubin αποφασισαν να remix-αρουν το Walk This Way των Aerosmith με guests τους Steve Tyler και Joe Perry.
Η συνεργασια πραγματοποιηθηκε και το single γνωρισε τεραστια επιτυχια μιας και καρφωθηκε στη πεμπτη θεση του Billboard hot 100 ενω δε θα ηταν υπερβολη να πουμε πως εκανε ξανα δημοφιλεις τους Aerosmith.
Την ιδια χρονια ενα πρωην punk/hardcore συγκροτημα οι Beastie Boys με τον Rubin συνενοχο γ'αλλη μια φορα στο "εγκλημα" κυκλοφορει το δισκο Licenced to ill οπου τα rap στοιχεια συναντουσαν το Punk παρελθον του συγκροτηματος,ο δισκος γνωρισε μεγαλη επιτυχια ενω να σημειωθει πως στο κομματι sabotage κανει μια guest εμφανιση στη κιθαρα ο Kerry King των Slayer.
2 Χρονια αργοτερα και οι Public Enemy μπηκαν στο κολπο,γι'αλλη μια φορα με τη βοηθεια του Rubin και της Def Jam.Εχοντας ηδη καποια rock στοιχεια σε προηγουμενες δουλειες τους(το She watch channel zero απ'το It takes a million of nations που η μπαντα δανειζεται το Riff του Angel of Death των Slayer)remix-αρει το Bring the Noise με τους thrashers Anthrax με αποτελεσμα οι πορτες της επιτυχιας να εχουν ανοιξει διαπλατα και για τις 2 μπαντες.
Ας δουμε και μερικες αποπειρες της hardcore σκηνης.Οι Pro-Pain μαζι με Ice-T(Put the lights out απο το δισκο The Truth Hurts),Biohazard με DJ Lethal απο House of Pain και Sen Dog(How it Ise απο το State of The Worl Address,o Sen Dog ξανασυνεργαστηκε μαζι τους για το Last Mn Standing απο το Uncivilization) ενω και οι Lord Ezec(με τ'ονομα Danny Diablo)και Freddy Cricien(Madbball)κυκλοφορουν σολο δουλειες που κινουνται στο Hip Hop ειτε με hardcore στοιχεια ειτε χωρις.
Τελος αξιζει ν'αναφερθουν και οι Ελληνες Eden Demise που σε καποιες συνθεσεις τους εχουν συνδυασει το brutal Hardcore με το Hip Hop

Δεν υπάρχουν σχόλια: