Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Sick Of it All






































Aλλο ενα μεγαλο συγκροτημα της NYHC σκηνης.Ιδρυθηκαν το 1986 και δν αργησαν να γινουν γνωστοι για τις δυνατες live εμφανισεις τους(μια φημη που διατηρουν ακομα και σημερα).
Το 1989 κυκλοφορουν το δισκο Blood Sweat And no Tears μεσω της Relativity Records,ο ο ηχος του δισκου ηταν αρκετα metal σε σχεση μ'αυτα που ειχε συνιθησει μεχρι τοτε το Hardcore κοινο(τους στραβοκοιταξαν πολλοι γι'αυτη τη κατευθυνση).
Οι 2 επομενοι δισκοι Just Look Around(92)Scratch The Surface(94)αποτελουν και τους κορυφαιους της μπαντας(ακομα και σημερα το Step Down καθως και το ομωνυμο απο το Scratch the Surface δε λειπουν ποτε απο το Playlist της μπαντας,το Step Down επισης ακουγεται στο επεισοδιο"Premature Evacuation" της επιτυχημενης σειρας κινουμενων σχεδιων Beavis & Butthead).
Το 1998 υπογραφουν στη Far Wreck Chords(το label του Fat Mike των NOFX)μεσω της οποιας κυκλοφορησαν το αρκετα καλο Call to Arms(99),τo για πολλους μετρι Yours Truly(00) και το πολυ καλο Life on the Ropes(03).
To 2005 υπογραφουν στην Abacus μεσω της οποιας ενα χρονο αργοτερα κυκλοφορουν το Death to Tyrants που σηματοδοτει την επιστροφη του στο γνωστο μεταλλικο Hardcore ηχο.
Απο τους Sick Of it All ξεκινησαν σαν roadies ο Toby Morse(αργοτερα τραγουδιστης τωνH2O) και ο Lord Ezec(μετεπειτα τραγουδιστης των Skarhead,Crown of Thornz αλλα και γνωστος απο τη Hip Hop καριερα του ως Danny Diablo)

Οι Sick Of it All ηταν η μπαντα που στις συναυλιες καθιερωσε το wall of death(οπου το κοινο χωριζεται σε δυο μερη και μετα επιδιδεται σε mosh).
Το προσφατο tribute Our Impact Will Felt ειναι αρκετο για να δειξει την επιδραση των SOIA τοσο στη Hardcore οσο και στη Metal σκηνη,με συμμετοχες οπως Sepultura,Napalm Death,Comeback Kid,Hatebreed(οι οποιοι στο Another Day,Another Vendetta απο το Rise of Brutallity εχουν "δανειστει"στιχους απο το Just Look Around),Ignite,Himsa,Most Precious Blood κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: